top of page

5B De regenworm (25/09/17)

Met "de week van het bos" voor de deur vonden we het hoog tijd om wat meer te leren over een ontzettend nuttig diertje.

We gingen samen op stap naar het bos om meer te leren over de regenwormen. Aangezien we hier een hele week over gingen leren wilden we graag enkele wormen meenemen naar de klas. Tijdens dit kort verblijf in onze klas wilden we natuurlijk wel goed zorg dragen voor deze glibberige vrienden. De eerste opdracht bestond er dus uit om een regenwormhotel te maken. Een leeg aquarium, verschillende laagjes zand, droge blaadjes en uiteraard... de regenwormen, meer was hier niet voor nodig.

Al snel hadden we tientallen regenwormen verzameld. Niet verwonderlijk als je weet dat er in één vierkante meter grond gemiddeld maar liefst 400 regenwormen zitten!

Terug in de klas werden we in hoeken aan het werk gezet om op verschillende manieren meer te weten te komen over de regenworm. Tegelijkertijd was het voor de meester een goede kans om te zien op welke manier de leerlingen omgingen met deze diertjes tijdens het bestuderen. Het mag gezegd dat de leerlingen van 5B zich als volwaardige onderzoekers toonden.

Tags:

bottom of page