top of page

2A Brievenbrigade (11/12/17)

De kinderen van het 2de leerjaar kregen in de tweede helft van november stapels post te verwerken.

Ze deden dit dan ook met grote ijver, zoals een echte postbode dat doet: de postbus lichten – de postzak naar het postkantoor brengen - de brieven afstempelen, sorteren per klas en tenslotte de brieven rondbrengen.

In het hoekenwerk werd er ook naar postzegels gekeken en ontwierpen de kinderen hun eigen postzegel. We weten nu ook welke informatie er op een briefomslag staat en dat we moeten betalen om post te verzenden…

De kinderen gingen ook zelf een kijkje nemen in het postkantoor van Heusden en maakten hierbij van de gelegenheid gebruik om hun brief naar de Sint te versturen.

Na zo’n drukke werkweek zijn onze postbodes aan welverdiende rust toe…

Tags:

bottom of page