Computationeel denken (20/01/20)

January 20, 2020

Volgens de eindtermen moeten leerlingen leren computationeel denken.  Computationeel denken is niet gewoon programmeren, maar is een denkniveau hoger.  Bij deze activiteit leerden de kinderen uit het vijfde en het zesde binair schrijven.  Eerst kregen ze inzicht in het binair talstelsel door cijfers om te zetten.  Daarna gingen we een stapje verder en leerden ze hun naam binair schrijven.  Wie meer wil lezen over het nut van computationeel denken, kan dit artikel van Klasse er eens op nalezen: https://www.klasse.be/213656/kunnen-jouw-leerlingen-al-computationeel-denken/

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten

April 20, 2020

Please reload

vrije basisschool De Parel

  © Copyright 2017

  Vrije basisschool De Parel

  Contacteer ons

  Tel: 09/2308151

  Email: directie@deparelheusden.be

  Vestigingen

  Hoofdschool, Steenvoordestraat 13

  Wijkafdeling, Krekelstraat 18