top of page

Oudercomité de parelouders

Het oudercomité biedt ondersteuning aan de school op verschillende manieren.

Dit gaat over zowel organisatorische en/of financiële ondersteuning, sensibiliseringsacties, infoavonden, ontmoetingsactiviteiten tussen ouders en/of leerkrachten, … Deze activiteiten worden voorbereid in verschillende werkgroepen.

 

Het oudercomité vergadert een vijftal keer per jaar en het verslag van de vergaderingen vind je hieronder terug. De agenda bestaat in grote lijnen uit een terugkoppeling vanuit de werkgroepen en andere overlegorganen en vragen die ouders gesteld hebben.

 

Elke klas kreeg ook een peter of meter toegewezen vanuit het oudercomité bij wie je terecht kan. De gegevens vind je terug in de schoolagenda van jouw kind(eren).

We streven ernaar dat alle klassen vertegenwoordigd zijn. We zoeken naar nieuwe leden die zich positief willen inzetten voor de schoolgemeenschap. Aarzel niet om de directie of iemand van het oudercomité te contacteren als je je aangesproken voelt om mee te bouwen aan de band tussen ouders en school. Meer informatie kan je ook opvragen via parelouders@ksdh.be.

Je bent altijd meer dan welkom.

Wil je helpen bij één of meerdere activiteiten die georganiseerd worden door het oudercomité, dan kan je iets laten weten aan het secretariaat of via parelouders@ksdh.be. Alle hulp is welkom!

Het VCOV is een koepel van oudercomités, waarvan het oudercomité De Parelouders ook lid is.

Hierdoor kan je gratis lid worden van het VCOV:

  1. Surf naar www.vcov.be en ga naar het tabje 'registreer gratis' (rechtsboven).

  2. Kies een gebruikersnaam en wachtwoord en vul je contactgegevens in.

  3. Geef onze school in via de zoekfilter 'postcode'.

  4. Klik onderaan op 'registreren'.

  5. Log daarna in op www.vcoc.be

Bijlage

bottom of page